معاون آمادگي و مقابله سازمان مديريت بحران کشور با اشاره پيش بيني وقوع پديده «ال نينو» در زمستان امسال گفت: تمامي استان هاي کشور براي مقابله با اين پديده آماده هستند.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مرتضي اکبرپور،معاون آمادگي و مقابله سازمان مديريت بحران کشور با بيان اينکه هدف از سفر به گيلان و ساير استان هاي شمالي بررسي وضعيت استان ها طي بارندگي هاي اخير بوده، اظهار کرد: با توجه به هشدارهايي که با اتکا به سامانه هاي هواشناسي به مديران و مردم از چند روز پيش داده شده بود، استان ها آماده بارش هاي شديد طي روزهاي اخير بودند.
وي برخي اقدامات اشتباه که در سال هاي اخير توسط مردم و مديران رخ داده است را مسبب بروز تلفات انساني و مالي فراوان شده دانست و افزود: ساخت و سازها در بستر رودخانه ها و همينطور بي توجهي به مقاوم سازي ساختمان ها در شهرها سبب آسيب پذيري کشور در مواقع بروز حوادث طبيعي شده است.
اکبرپور ايران را يکي از حادثه خيزترين کشورهاي دنيا برشمرد و تصريح کرد: تا زماني که در زيرساخت ها اقدامات اساسي صورت نگيرد و به استانداردها در ساخت و ساز توجه نشود، هر اندازه هم که اعتبارات براي مديريت بحران هزينه شود نمي توان از عهده مديريت بحران ها بر آمد.
معاون سازمان ستاد بحران کشور در خصوص آمادگي کشور براي مقابله با پديده ال نينو که نسبت به وقوع آن در زمستان امسال هشدار داده شده است، گفت: با توجه به تجربه سال ۸۶ و پيش بيني وقوع اين پديده در کشورمان، هشدارهاي لازم و بخشنامه هاي آماده باش به تمامي استانداري ها ابلاغ شده است.
وي افزود: استان ها متکي به استفاده از امکانات بالفعل خود در مديريت ال نينو هستند و در زمان کمبود نيز از ياري نيروهاي مسلح براي مديريت پديده ال نينو استفاده خواهد شد.
اکبرپور همچنين به فعاليت ۲۸۰ پايگاه چند منظوره مديريت بحران در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: برنامه ريزي سازمان مديريت بحران کشور براي راه اندازي يک هزار پايگاه چند منظوره مديريت بحران در سراسر کشور دنبال مي شود.
به گفته وي هدف از ايجاد اين پايگاه ها، تامين و استقرار تجهيزات و امکاناتي است که در زمان وقوع بحران به آن اقلام نياز است تا در اختيار امدادگران گذاشته شود.
معاون سازمان مديريت بحران کشور تصريح کرد: همچنين آموزش امداد و نجات به عموم مردم که در زمان وقوع حوادث نزديک ترين امدادگران واقعي هستند از جمله اهداف راه اندازي اين پايگاه هاي چندمنظوره است.
اکبرپور تاکيد کرد: به دليل ضرورت فعاليت اين پايگاه ها، حداقل هر شهرستان بايد يک سالن چند منظوره مديريت بحران داشته باشد.